Sojabönbullar

Idag hittade vi på sojabönbullar. Det var jättegott! Serverades med yogurtsås (recept nedan), bulgur (kokad i grönsaksbuljong, omnomnom) och en sallad med gurka och tomat samt en nöt- och fröblandning bestående av solrosfrön, pumpakärnor, cashewnötter och jordnötter.

Sojabönbullarna:

8.5 dl sojabönor*
Vitlök
2 finhackade lökar, förstekta
2 tsk grönsaksbuljong
0.5 dl bovetemjöl
Curry

Mixa bönor och blanda sedan i allt annat. Rulla ihop till bollar och rulla i uppvispat ägg och sedan i ströbröd. Stek i olivolja tills bollarna fått fin stekyta.

Såsen:

Creme fraiche och naturell yogurt
Citronsaft
Flytande honung
Spiskummin

*Bönorna ska helst vara ”hemkokta”, alltså inte från en konservburk utan köpta torra och sedan kokta, för om man använder konservbönor blir det väldigt svårt att få smeten att hålla ihop. Det kan ta lite tid att koka men man kan alltid koka ett stort lass med diverse bönor (typ kidneybönor eller kikärter eller vad man nu känner för) och frysa in till framtida matlagning.

Annonser

Om SQUEEEEtheSwede

A Swedish nerdfighter taking on the online world.
Det här inlägget postades i mat. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s